Kategorier
Dansk Forside

Houdini tekst

Den mageløse Houdini henrykkede den ganske verden med sine tricks og illusioner i begyndelsen af vort århundrede. Verden var ung. Emmigranterne strømmede til Amerika. Alle kneb gjaldt for at overleve – og komme frem i rampelyset.
Houdini den store er historien om sådan en emigrant, en knægt med rod i gaderne “hjemme i Salerno, Ferrari, Lasagne, Torino”: Udbryderkongen Houdini. Houdini finder sin niche i jævne menneskers drøm om “frihed i Frihedens land” og hægter sig behændigt på tidens behov med sine ubændige udbrydertricks. Han forelsker sig i den smukke polske emigrant Kawalski, men styres igennem livet af Mamas kvælende kærlighed – og en besættende lidenskab for sin kunst. Houdini indleder et samarbejde med “lov og orden”, en irsk politibetjent bliver hans manager – og konens Kowalskis hemmelige elsker.
Houdini den store er en opera med humor og poesi – frit fabulerende over Houdinis liv.
Fire menneskers skæbne, deres drømme og håb sammenkædes med nogle af Houdinis mest berømte udbrydernumre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *